GuardSquare wint Deloitte’s Technology Fast 50

GuardSquare wint Deloitte’s Technology Fast 50

GuardSquare staat aan de top van Deloitte’s 2018 Technology Fast 50, de jaarlijkse rangschikking van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België. In de voorbije vier jaar realiseerde de Leuvense onderneming een indrukwekkende omzetgroei van 4713,63%. Byteflies, gespecialiseerd in draagbare gezondheidsoplossingen, krijgt de titel van 'Rising Star'.

Met een omzetgroei van 4713,63% in de voorbije vier jaar eindigde GuardSquare niet alleen op de eerste plaats in de globale Fast 50 ranking, maar werd het ook bekroond als snelste groeier in de categorie Software. GuardSquare ontwikkelt premium software voor de bescherming van mobiele applicaties tegen hacking, zoals reverse engineering en tampering. Hun producten worden wereldwijd gebruikt binnen uiteenlopende sectoren: van financiële dienstverlening, e-commerce en de overheidssector tot telecommunicatie, gaming en media.

Ex-topjudoka Heidi Rakels, CEO van GuardSquare, reageert uitgelaten: “We zijn blij en verrast met de prijs. Groei was voor ons nooit een doel op zich. We werken aan complexe technologie en onze belangrijkste focus is kwaliteit. Mede door onze achtergrond in open source software zijn we vanaf de eerste dag wereldwijd aanwezig. Het is dan ook erg leuk om nu te zien dat die focus duidelijk ook een goede strategie is om snel te groeien.”

In een exclusief interview met Bloovi vertelt Rakels meer over de strategie en focus van het bedrijf.

Groei was voor ons nooit een doel op zich, de belangrijkste focus is kwaliteit

'Most Sustainable Growth' voor Destiny

Het Luikse Mega en het Gentse Silverfin eindigen op de tweede en derde plaats met een omzetgroei van respectievelijk 3086,81% en 2842,31%. Het Brusselse Destiny van de broers Daan en Samuel De Wever won de award voor de ‘Most Sustainable Growth’, de felbegeerde prijs voor het bedrijf dat de voorgaande jaren in elke editie de Fast 50-rangschikking haalde.

Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Private, blikt tevreden terug op deze editie: “Deloitte’s Technology Fast 50 toont aan dat forse groeicijfers nog steeds mogelijk zijn. De finalisten geven elk jaar blijk van fantastische troeven, een consistente strategie-implementatie, een internationale business aanpak en kwaliteit. Belgische ondernemers zijn voorlopers in innovatie en spelen een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van ons land. We zijn er trots op dat we hen van dichtbij kunnen volgen, hun successen kunnen vieren en hun toekomstige groei kunnen bevorderen.”

Byteflies is de 'Rising Star'

De Rising Star 2018 werd geselecteerd uit de tien meest beloftevolle bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de investor pitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van hun businessconcept, het globaal marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie. De winnaar in de categorie 'Rising Star' is Byteflies, een bedrijf gespecialiseerd in draagbare gezondheidsoplossingen.

Founders Hans Danneels en Hans De Clercq reageerden euforisch op hun overwinning: “Wat een fantastisch gevoel! Tot Rising Star 2018 benoemd worden is de bekroning voor het harde werk dat wij met ons team 3,5 jaar lang hebben geleverd, het zijn vooral zij die deze prijs verdienen. Het doel van een onderneming op de starten is natuurlijk om een mooie business uit te bouwen. Groei is daar een belangrijk onderdeel van. We gaan ons blijven inzetten om volgend jaar mee te dingen voor de FAST 50 -prijs!”

Tot Rising Star 2018 benoemd worden is de bekroning voor het harde werk dat wij met ons team 3,5 jaar lang hebben geleverd, het zijn vooral zij die deze prijs verdienen

Als winnaar van de Rising Star-award zal Byteflies kunnen deelnemen aan het Deloitte Innovation Centre Booster Programma. De Belgisch-Amerikaanse startup krijgt een Deloitte-mentor toegewezen en wordt begeleid bij tal van aspecten die vitaal zijn voor zijn doorbraak en groei.

Snelst groeiende in zeven sectoren bekroond

Deloitte’s Technology Fast 50 bekroont ook de snelst groeiende bedrijven in zeven verschillende sectoren. Naast Software, waarvoor GuardSquare als winnaar uit de bus kwam, waren er awards voor de snelste groeier in de sectoren Communications, Environmental Technology, Fintech, Hardware, Healthcare and Life sciences en Media and Entertainment. Dit zijn de snelst groeiende bedrijven in hun respectievelijke sector:

  • Environmental Technology: Mega
  • Fintech: Silverfin
  • Media And Entertainment: THEO Technologies
  • Healthcare: OncoDNA
  • Communication: Sync Solutions
  • Hardware: LESCAV

REIN4CED, dat actief is in innovatieve composietmaterialen, werd dan weer uitgeroepen tot Most Disruptive Innovator. Deze award wordt toegekend aan de Rising Star-genomineerde die het meest revolutionaire concept of product heeft ontwikkeld in een specifiek technologiesegment.

De awards en de erkenning van de successen van de Fast 50 deelnemers zijn belangrijk, maar Deloitte’s Technology Fast 50 is meer dan een wedstrijd

De awards en de erkenning van de successen van de Fast 50 deelnemers zijn belangrijk, maar Deloitte’s Technology Fast 50 is meer dan een wedstrijd,” benadrukt Tahon. “We willen een community opbouwen en al haar leden de kans geven om hun netwerk te ontwikkelen, best practices te delen en hun kennis van bedrijfskritische thema’s te verdiepen. Dit jaar hebben ongeveer 230 technologiebedrijven, Fast 50-partners en vertegenwoordigers uit de wereld van innovatie, technologie en investeringen het Fast 50 Business Forum (het event gekoppeld aan de wedstrijd, nvdr.) bijgewoond om ervaringen te delen en zich voor te bereiden op groeiopportuniteiten.”

Connecteer met 82.175 abonnees