Vijf op een rij: een blik in het leven van Steven van Belleghem

Vijf op een rij: een blik in het leven van Steven van Belleghem

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Steven Van Belleghem, thought leader op het vlak van marketing en de transformatie van klantenrelaties in een digitale wereld.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan makkelijk ontspannen?

“Ik kan het best ontspannen door tijd met mijn familie en vrienden door te brengen. Weekends zijn daarin super belangrijk voor mij. Plezier maken, lekker eten, een goed wijntje en gezellig samen zijn, is voor mij de ideale ontspanning.”

“Als ik alleen op stap ben, kan ik ook enorm genieten van Netflix terwijl ik op het vliegtuig zit: volledig offline, en enkel focussen op een serie. Heerlijk vind ik dat!”

Waaraan geef je graag geld uit?

“Ik geef heel graag geld uit aan reizen. Met ons gezin gaan we vaak op reis. We willen onze kinderen graag andere culturen leren kennen. Het samen ontdekken van de wereld als gezin, vind ik echt fantastisch.”

Het samen ontdekken van de wereld als gezin, vind ik echt fantastisch

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Homo Deus van Yuval Noah Harari. Omdat het je écht doet nadenken over de ethische gevolgen van technologie en van een wereld vol met artificiële intelligentie.”

Wie tip jij als meest beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Hello Customer. Ik ben natuurlijk niet helemaal neutraal als investeerder en bestuurder van dit bedrijf. Maar ik geloof oprecht dat Hello Customer een heel sterke AI-engine heeft om feedback van klanten op een intelligente en pragmatische manier te vertalen naar concrete inzichten en acties voor bedrijven. Dat maakt mij heel enthousiast.”

Op welke realisatie ben je het meest trots?

“Op mijn gezin. Ondanks mijn vreemde reisschema hebben we met ons vier een enorm sterke band. Mijn echtgenote Evi speelt daar een super belangrijke rol in. Zij zorgt ervoor dat zowel ons professioneel als privéleven gestroomlijnd verloopt, waardoor de tijd samen echt heel ontspannend is.”

Connecteer met 81.904 abonnees