Vijf op een rij: een blik in het leven van Arvid De Coster

Vijf op een rij: een blik in het leven van Arvid De Coster

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Arvid De Coster, co-founder en CEO van WeGroup, een InsurTech start-up met hoofdkantoor in Gent en buitenlandse filialen in Londen en Warschau.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik ontspan het liefst door eens goed door te zakken met wat vrienden, of er enkele dagen op uit te trekken voor een (city)tripje. Een goed boek en wat sport kunnen uiteraard ook wonderen doen.”

Waaraan geef je graag geld uit?

Boeken, reizen en lekker eten!”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Een leuk recent boek van Belgische makelij is zonder twijfel 'Napoleon' van Johan Op de Beeck. Hierin werpt de ex-journalist een blik op de strategische beslissingen van Napoleon en reflecteert deze op de hedendaagse beslissingen van bedrijfsleiders en ondernemers. Voor een ondernemer - en historicus van opleiding zoals ik - een echt pareltje van Belgische bodem!”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Qover, zonder twijfel België's snelst groeiende InsurTech van dit moment.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Uiteraard is dat de sterke groei van WeGroup dat op achttien maanden tijd evolueerde van een een klein bedrijfje met drie founders op een Oostendse zolderkamer naar een bruisende start-up met 25 medewerkers in drie landen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 85.556 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief