Vijf op een rij: een blik in het leven van Conny Vandendriessche

Vijf op een rij: een blik in het leven van Conny Vandendriessche

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Conny Vandendriessche, medeoprichtster van Accent Jobs (The House of HR), We Are Jane en Stella P.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Wellness, wandelen aan zee, dat soort zaken. Kortom, gewoon enkele dagen deconnecteren. Wat ik bijvoorbeeld soms doe als ik op hotel overnacht, is mijn smartphone opbergen in de kluis.”

Af en toe voel ik de behoefte om even uit die ratrace te stappen. Meestal is dat dan een weekend aan de Belgische kust, maar dat kan net zo goed een shortski zijn. Zolang ik m’n hoofd maar even kan leegmaken.”

Herken je het gevoel dat je geleefd wordt door je agenda? Ik probeer daar zo goed mogelijk op te letten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Of je wordt opgeslorpt door de onophoudelijke stroom aan mails en WhatsApp-berichten. Vandaar de noodzaak om af en toe te deconnecteren.”

Waaraan geef je graag geld uit?

”Een vrouw kan nooit genoeg schoenen, handtassen en zonnebrillen hebben.”

“Nog leuker is participeren in start-ups en scale-ups. Die investeringen liggen voor alle duidelijkheid een stuk hoger dan wanneer ik een nieuwe handtas koop (lacht). Ik bekijk heel veel dossiers alvorens ik beslis om ergens in te stappen. Bijna altijd zijn dat dan producten, diensten of sectoren waar ik voldoende affiniteit mee heb. Ook de diversiteit binnen het team dat achter zo’n bedrijf zit, is iets waar ik op let. Ik zie het in de eerste plaats als een goede investering, maar haal vooral veel voldoening uit het jeugdig enthousiasme dat die jonge ondernemers laten zien.”

“Bij wijze van spreken moet je al 100 investeringsdossiers doorgenomen hebben, om er vijf betrouwbare start-ups uit te kiezen. Het zijn berekende risico’s, dat wel, maar 100% zeker ben je nooit. Wat het uiteraard ook weer spannend maakt.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Becoming van Michelle Obama is het laatste dat ik heb gelezen. Een lijvig boek dat naar mijn mening soms wat te Amerikaans overkomt, maar wel interessant om te ontdekken hoe ze op een vrij normale manier haar weg gezocht en gevonden heeft.”

Ik koop graag boeken en krijg er ook veel cadeau, maar vrees dat ik een tweede leven zal moeten aanvragen om ze allemaal te kunnen lezen. Ik vind het leuk als anderen vol overgave vertellen over een boek dat ze hebben verslonden. Vroeger werd dat regelmatig op de Vlerick gedaan en daar genoot ik altijd van.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Techwolf is een Gentse start-up die ik als coach begeleid in het kader van het acceleratorprogramma bij The Birdhouse. De drie founders studeren nog, een van hen zelfs aan Cambridge University, en zijn allemaal toekomstige ingenieurs in de computerwetenschappen. Vanop de schoolbanken ontwikkelden zij software die bestaande HR-platformen intelligenter maakt met behulp van artificiële intelligentie, wat resulteert in een betere match tussen werkzoekende en vacature. Binnenkort starten we bij Accent Jobs met een pilootproject waarbij we die tool gaan implementeren.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Ik zeg het wel vaker maar het is gemeend: ik heb de beste, leukste job en beschikt over het meest fantastische team! Elke dag mag ik meewerken om meer dan 45.000 mensen in tien landen een job te geven, zodat ze meer zekerheid krijgen voor hun verdere leven! De voldoening die je daaruit haalt, valt eerlijk waar met geen woorden te beschrijven.”

Connecteer met 81.904 abonnees