Stefanie Broes en broer Michael, de founders van Moonbird

Healthtech start-up Moonbird, die een toestel en digitale coach ontwikkelde om tot rust te komen door de ademhaling te helpen controleren, heeft in een recente investeringsronde 1,5 miljoen euro opgehaald. Onder meer Akiles, ScaleFund, imec.istart, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, Buysse & Partners en andere privé investeerders dragen hun steentje bij.

Het kapitaal zal worden aangewend om het team verder uit te breiden, bijkomende begeleidingstrajecten aan te bieden aan gebuikers en de commercialisatie wereldwijd uit te rollen.

Moonbird is het geesteskind van broer en zus Michael en Stefanie Broes, die in 2019 aan hun ondernemersavontuur begonnen. Met hun innovatief concept willen ze actief bijdragen aan de reductie van burn-outs en slapeloosheid. Naast particulieren mikken ze ook op de bedrijfsmarkt, waar moonbird kan ingezet worden voor stressreductie bij werknemers.

In nauwe samenwerking met ademhalingscoaches, psychologen en gereputeerde neurologen als professor Steven Laureys werd uitvoerig onderzocht hoe moonbird de gebruikers optimaal kan bijstaan. Het toestel, de app als de algoritmes helpen zowel bij het beter ademhalen, reduceren van stress en angst als verbeteren van focus en mediteren. “Hierdoor herstel je de gezonde balans in je zenuwstelsel en gaat de hartslagvariabiliteit verhogen”, aldus Stefanie Broes van moonbird.