Yoast is de belangrijkste SEO-plugin provider voor WordPress, waar 40 procent van alle websites ter wereld momenteel op draait. De software, die in 2010 werd ontwikkeld door het Nederlandse ondernemersduo en koppel Joost de Valk en Marieke van de Rakt, komt nu in handen van het Amerikaanse NewFold Digital, een vlag waaronder grote domeinhosting-spelers en andere internetbedrijven schuilgaan. Het bedrijf kreeg hierbij kapitaalondersteuning van Clearlake Capital Group en Siris Capital Group. Over het overnamebedrag werd niet gecommuniceerd.

Yoast SEO wordt vandaag op zo’n 12 miljoen actieve websites gebruikt en sprong daarom in het oog van Newfold Digital. “Steeds meer bedrijven zetten in op hun online aanwezigheid en dus op SEO”, aldus CEO Sharon Rowlands. “Yoast is een bekend en gerespecteerd merk in de WordPress-gemeenschap, dat ons zal helpen meer virtuele bezoekers naar onze klanten te leiden.”

Leuk weetje: ‘Yoast’ is een directe verwijzing naar ‘Joost’ de Valk, die overigens in een vorig leven nog SEO-adviseur was voor kleppers als eBay en Disney.