De reissector werd als geen ander door de coronacrisis getroffen, waardoor spelers als boekingsplatform booking.com een rampjaar kenden. Dat hield het bedrijf echter niet tegen om het bestuur een fikse bonus toe te kennen.

De driekoppige Amerikaanse leiding van Booking Holdings, het Amerikaanse moederbedrijf van de Nederlandse hotelboekingswebsite na een aanpassing van de beloningsregels in overleg met de aandeelhouders, maar liefst 28 miljoen euro toegestopt, te innen over de komende drie jaar. En dat terwijl het bedrijf niet alleen zwaar in de kosten moest snijden, maar ook nog eens ruim drie miljard euro leende én 100 miljoen euro staatsteun kreeg, grotendeels opgehoest door de Nederlandse belastingbetaler.

Het driekoppige bestuur leverde in 2020 op eigen initiatief salaris in omdat het naar eigen zeggen ongepast zou zijn veel te verdienen in crisistijden, maar deze bonusmaatregel maakt dat dus mooi ongedaan. Ondanks de oproep van de Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra, die aan de Tweede Kamer schreef dat dit niet de tijd is voor het toekennen en uitkeren van bonussen.