Vlnr: Peter Temmerman, Katleen Spriet & Johan Heemeryck

Peter Temmerman, CEO van de West-Vlaamse bouwgroep Alheembouw, neemt alle aandelen over van projectontwikkelaar Steenoven. Met deze overname bewijst hij resoluut zijn ambitie om lid te worden van het selecte clubje van grootste Belgische aannemers en projectontwikkelaars.

Die ambitie bleek ook al uit de projecten van Alheembouw: de aannemer zal het nieuwe stadion van Club Brugge bouwen en werkt momenteel ook aan het nieuwe Europese distributiecentrum van chocoladeproducent Barry Callebaut in Lokeren.

Willen we als bouwbedrijf duurzaam groeien in een heel concurrentiële sector, dan moeten we alle kennis in huis hebben. Steenoven is als projectontwikkelaar van residentieel en commercieel vastgoed de ideale aanvulling op ons aanbod”, aldus Peter Temmerman. “Een modern bouwbedrijf moet het volledige gamma kunnen aanbieden, van projectontwikkeling, aanneming, financiering tot onderhoud.”

Peter Temmerman wil in de toekomst nog meer inzetten op stadsontwikkelingsprojecten en daarmee zijn tweede ambitie waarmaken: werk maken van een goede ruimtelijke ordening in Vlaanderen.