Het Gentse Silverfin groeit hard in de fintech-wereld en wil met zijn cloud-oplossingen disruptief zijn in de wereldwijde accountancy-sector. Met dat doel heeft Silverfin nu de leidende AI- en machine learning innovator Bolzmann overgenomen – “een enorme meerwaarde voor de internationale accountantsmarkt”, aldus het bedrijf. Over het overnamebedrag werd niet gecommuniceerd.
“We delen een gemeenschappelijk enthousiasme voor de transformerende impact van cloudtechnologie, machinaal leren en kunstmatige intelligentie in het bedrijfsleven en met name in de accountancy”, licht co-founder van Silverfin Tim Vandecasteele de deal toe.

“We kennen intussen de enorme impact van machine learning en kunstmatige intelligentie op accountancy”, vult Ken Bastiaensen, medeoprichter van Boltzmann, aan. “Het benutten van de mogelijkheden ervan kan bedrijven productiever maken en snelheid en nauwkeurigheid verbeteren, en uiteindelijk bedrijven succesvoller maken. We zijn dan ook verheugd om ons bij het Silverfin-team aan te sluiten en onze expertise te combineren met hun cloud- en accountingervaring.”