E-sport games – op de Nintendo Switch, PlayStation, Xbox … – zijn razend populair. Spelers krijgen nu met Barvatar een eigen hotspot in Shopping Gent Zuid. Het initiatief komt van Wouter Maenhaut, die meer dan 10 jaar ervaring heeft met de organisatie van internationale game events, en Filip Langerock, team leader van KAA Gent Esports.

“Gamers kunnen in Barvatar terecht op state-of-the-art game PCs”, aldus die laatste. “Content creators en influencers maken dan weer gebruik van onze volledig uitgeruste opnamestudio. En teams en e-sporters zullen in de training room in opperste concentratie hun matches kunnen spelen of zich voorbereiden op het volgende grote tornooi. De Esport teams van KAA Gent, HoGent en UGent zijn de eersten die op vaste basis van deze faciliteiten gebruik zullen maken.”

Derde partner Olivier Saverys: “Met ons Academy aanbod, in samenwerking met Fluxlab, Multiplay en Speelhetslim.be, bieden we dan weer antwoorden op de vragen van gamers, influencers, ouders, scholen en bedrijven. Met wekelijkse lessen worden spelers ondergedompeld in games, ontdekken ouders hoe om te gaan met gamende kinderen, en leren bedrijven hoe ze e-sports kunnen inzetten in hun marketingmix. Scholen kunnen er dan weer terecht voor educational learning programma’s op maat van hun leerplannen.”

Leuk weetje: de eerste steen van Barvatar wordt vandaag gelegd door de Gentse schepen van economie Sofie Bracke. Ze zal dat doen in … Minecraft!