Vastgoed en gronden zijn vandaag heel erg gegeerd: van zodra ze op de markt komen, staat er een koper klaar - vaak tot grote frustratie van andere potentiële kopers. Daarom werkte landman een hoogtechnologisch en in België uniek dataplatform uit dat woningen en gronden samenbrengt die niét publiekelijk te koop staan (of waarvan de eigenaar volgens een algoritme verkoopintentie heeft).

“Wie op zoek is naar een woning of grond vermijdt op die manier de officiële markt, waar de krapte in het aanbod het heel moeilijk maakt om geschikt vastgoed te vinden”, vertelt Matthias Van den Avont, founder van landman. “Particuliere kopers kunnen zich bovendien niet-verplicht laten bijstaan door vastgoeddeskundigen. Particuliere verkopers kunnen dan weer de gegevens van hun eigendom registreren en zo snel te weten komen of er concrete interesse voor bestaat.”

Ten slotte is er ook een voordeel voor projectontwikkelaars, bouwpromotors, bouwbedrijven en architecten: zij kunnen in primeur geschikte gronden, afbraak- en renovatiepanden vinden voorzien van belangrijke vastgoedstatistieken.