Mobile Payment Solutions (MPS), het Oost-Vlaamse bedrijf achter de groene WAOW-betaalterminals, heeft 4 miljoen euro opgehaald in zijn allereerste kapitaalronde. Meteen verviervoudigd hiermee het totale vermogen van de onderneming (tot 5,5 miljoen euro). Het kapitaal zal worden ingezet op drie pijlers: groei, ontwikkeling en staffing.

“We bevinden ons op een cruciaal knooppunt, waarbij we van start-up doorgroeien naar scale-up”, zegt founding CEO Jan Harboort. “Onze aandeelhouders geloven in het veelzijdige verhaal van MPS en dragen op deze manier rechtstreeks bij aan de groei en verdere ontwikkeling van de onderneming en haar submerken.”

“De producten van MPS werden reeds gevalideerd door verschillende ondernemers en consumenten”, gaat Harboort verder. “Nu kunnen we starten aan de verfijning en uitbreiding van deze oplossingen. Zo zijn we bezig met de finalisatie van het aanvraagdossier voor een EMI-licentie bij de NBB en willen we dit jaar ons PAGD (split-transit) payment-verhaal uitrollen.”