Palmki en Twikey komen samen met een oplossing waarbij onder meer tickets, drankjes, hapjes en merchandise betaald kunnen worden via een handpalmscan door middel van infraroodtechnologie. Samen willen ze nu Europa veroveren.

“In eerste instantie willen we het betaalgemak verhogen op locaties die door mensen vaak worden bezocht en waar ze vertrouwd mee zijn”, aldus Twikey-CEO Dominique Adriansens. “Denk aan sportclubs, warenhuizen, universiteiten … Niks zo vervelend om telkens naar de lid-, studenten-, supporters- of bankkaart te moeten zoeken wanneer je gehaast bent.”

“Dankzij de samenwerking met Palmki koppelen we de handpalm in de vorm van een unieke code aan een terugkerende betaalmethode”, gaat Adriansens verder. “Door de handpalm voor de infraroodscanner te houden, geef je razendsnel toestemming om een betaling te initiëren.”

In september haalde PerfectID, ontwikkelaar van Palmki, nog één miljoen euro op bij Angelwise en 9 business angels om de handpalmherkenning-oplossing verder internationaal uit te rollen.