De Take Eat Easy-founders Adrien Roose, Karim Slaoui, Chloé Roose en Jean-Christophe Libbrecht

Deze zomer bracht het faillissement van Take Eat Easy een schokgolf teweeg in de hele start-up scène. Geen fijne tijd voor de vier founders van de bezorgingsdienst. Maar ze stonden terug op, klopten het stof van hun schouders en lichten een tipje van de sluier op over hun toekomstplannen. Daarbij gaan ze bijna allemaal hun eigen weg uit.

In de zomer van 2013 brachten Karim Slaoui, Jean-Christophe Libbrecht, Adrien en Chloé Roose samen Take Eat Easy tot leven. Na een jaar experimenteren in Brussel, trokken ze met hun dienst ook naar Parijs. In 2015 haalden ze tot tweemaal toe succesvol investeringen op. Maar een jaar later lukte dat plots niet meer, bleek de dienst allesbehalve winstgevend en moesten ze noodgedwongen de deuren sluiten. Onverwacht voor velen, maar de wereld draait door en zo moeten de vier ook verder met hun leven.

Take Eat Easy koerier

Faillisement kan nog 5 jaar aanslepen

Toch kunnen ze het debacle nog niet helemaal achter zich laten. Adrien Roose, CEO van Take Eat Easy, vertelde daarover onlangs in De Tijd dat hij hier, vier maand later, nog altijd intensief mee bezig  is: “Als gedelegeerd bestuurder moet ik de faillissementen blijven opvolgen. Dat kan nog vijf jaar duren en dat geeft heel wat stress en onzekerheid. Maar ik wil de bladzijde omslaan. Op een bepaald moment moet je verder.”

Desondanks alles, blijft de drang naar ondernemen bij de founders bestaan. Allevier zijn ze bezig op de een of andere manier bezig met een nieuwe onderneming en start-ups, elk op hun eigen tempo. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan.

Opnieuw denken aan start-ups

Zo blijft Chloé in het culinaire wereldje hangen. Niet verrassend, aangezien ze voor Take Eat Easy al een blog had rond gastronomische hotspots in Brussel en een pop-up restaurant op poten zette. Nu heeft ze plannen om culinaire evenementen te organiseren. Bij Libbrecht is de toekomst nog onzeker, al blijft hij wel zeker in het start-up wereldje werkzaam. Maar bij welke start-up precies? Dat is nog een vraagteken.

Take Eat Easy founders

Adrien Roose en Karim Slaoui springen samen opnieuw in het onbekende. Samen willen ze een nieuwe start-up oprichten, die rond connected devices zou draaien. Meer info wil het tweetal daar momenteel niet over kwijt. Een opvallend feit is wel dat ze voor funding hun pijlen richten op Parijs. In De Tijd gaf hij daarvoor de beweegreden: “‘Daar bestaat een rijk ecosysteem en geeft de overheid fiscale voordelen om start-ups te steunen.”

Of de vier geen schrik hebben voor een nieuwe teleurstelling? Het antwoord daarop is neen. Desondanks hun falen, hebben de founders nu wel pakken ervaring en zijn ze gekend binnen het wereldje. Wij hopen dat de vier snel hun weg vinden. 

Bron: L'Echo