2012 sluit af met app download record

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
2012 sluit af met app download record

In de laatste week van het afgelopen jaar zijn er wereldwijd 1,76 miljard applicaties gedownload. Een stijging van 46,6% ten opzichte van dezelfde periode van het jaar ervoor, zo blijkt uit een rapport van Flurry.

Alleen al op eerste kerstdag werden er 328 miljoen apps gedownload. Met 604 miljoen downloads toonden de Verenigde Staten zich veruit de belangrijkste markt voor mobiele applicaties, gevolgd door China en Groot-Brittannië met respectievelijk 183 miljoen en 132 miljoen downloads. Nederland was goed voor een 18e plaats met 19 miljoen downloads.

Het marktleiderschap van de Verenigde Staten

"Het marktleiderschap van de Verenigde Staten mag geen verbazing wekken," aldus Peter Farago, VP marketing bij Flurry. "China, dat de kloof met de Verenigde Staten wel bijzonder snel aan het overbruggen is, kent nauwelijks een kerstfeest. Christenen vormen slechts 3% procent van de totale Chinese bevolking. Om diezelfde reden is het ook begrijpelijk dat westerse landen zoals Canada, Duitsland, Frankrijk, Australië, Italië en Mexico tijdens die periode een grotere download-activiteit kennen dan technologielanden zoals Zuid-Korea of Japan."

Ook dat nog

Sommige ontwikkelaars beleefden een fantastisch jaar. Het team van Imangi Studios wisten het voor elkaar te krijgen om hun game Temple Run meer dan 75 miljoen keer gedownload te krijgen. Blackflip Studios en Supercell, twee ontwikkelstudio's, verdienden ruim 100 miljoen dollar met titels als DragonVale en Clash of Clans, maar ook services als Flipboard en Uber deden het erg goed. De App Store levert meer dan 775.000 apps voor iPhone, iPad en iPod touch gebruikers in 155 landen in de gehele wereld, met meer dan 300.000 iPad apps. Gebruikers van de App Store hebben keuze uit een grote variatie aan applicaties in 23 categorieën, waaronder nieuws, games, business, sport, gezondheid, fitness en reizen.

2013

Voor 2013 verwacht Flurry dat er weer records verbroken zullen worden en kan er gerekend worden op een groei tot meer dan één miljard app downloads per week. "Tegen Q4 van dit jaar kunnen misschien zelfs meer dan twee miljard downloads per week worden geregistreerd," merkt de analist op.Een groei die ongetwijfeld wordt gestimuleerd door de investeringen, in navolging van pioniers zoals Google en Apple, van bedrijven zoals Facebook, Amazon en Microsoft in mobiele technologie.