5.000 nieuwe banen in de Belgische e-commercesector dankzij doorbraak in nachtwerkwetgeving

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
5.000 nieuwe banen in de Belgische e-commercesector dankzij doorbraak in nachtwerkwetgeving

Bron foto: shutterstock.com

We vertelden vrijdag al dat nachtarbeid in e-commercebedrijven vanaf nu mogelijk is zonder toestemming van de vakbonden. Het leed geen twijfel dat dat een grote stap vooruit is voor de sector. BeCommerce komt nu met concrete cijfers. De toelating van nachtarbeid zou in de komende drie jaar zo'n 5.000 nieuwe banen creëren in de sector. 

Belgische e-commerce zit in de lift

BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, is blij dat de regering de wetgeving rond nachtwerk versoepelt. Daardoor kunnen bedrijven ’s nachts mensen tewerkstellen zonder voorwaarden. Dankzij deze aanzet kunnen in de komende drie jaren 5.000 nieuwe banen gecreëerd worden in de e-commercesector. Het laat ook toe dat Belgische e-commercebedrijven beter kunnen concurreren met buitenlandse spelers.

De Belgische e-commerce is de laatste jaren fors aan het groeien. In 2015 bedroeg de totale jaaromzet van de Belgische e-commerce zelfs 8,2 miljard euro. Door nachtarbeid zonder voorwaarden toe te laten kunnen Belgische webshops nu een competitiever aanbod voorstellen en ook de verkoop aan het buitenland opvoeren.

Oneerlijke concurrentie uit landen zoals Nederland eindelijk van de baan

“BeCommerce pleit al lang voor een versoepeling van de wetgeving, waardoor bedrijven zonder voorwaarden ’s nachts mensen tewerk kunnen stellen. We zijn dan ook verheugd dat de regering dit initiatief neemt, waarmee bedrijven flexibeler te werk kunnen gaan en oneerlijke concurrentie uit landen zoals Nederland uit de weg wordt gegaan”, legt Patricia Ceysens, voorzitter van BeCommerce, uit.

Deze maatregel laat op korte termijn ook toe om heel wat banen te creëren in België. “Als we uitgaan van de cijfers over jobcreatie bij onze Nederlandse buren, kunnen we aannemen dat deze beslissing in de komende drie jaar 5.000 nieuwe banen zou kunnen opleveren in de Belgische logistieke sector”, aldus Patricia Ceysens.

Goed nieuws voor de Belgische e-commercesector!