5 voordelen van Outsourcing

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
5 voordelen van Outsourcing

Outsourcing wordt op vandaag meer en meer toegepast. Ongeveer de helft van de bedrijven doet aan outsourcing voor betere bedrijfsresultaten.

Vanwege de druk om steeds efficiënter en concurrerend te worden hebben zowel grote ondernemingen als KMO’s zich gericht op outsourcen als oplossing voor deze steeds hoger wordende eisen. Efficiënt outsourcen is echt een must!  Outsourcing kan niet altijd bekeken worden als een louter kostenbesparende aanpak.

Je bespaart er immers niet altijd geld mee uit. Als de praktijk van het outsourcen niet doeltreffend geïmplementeerd wordt, kan outsourcing erg prijzig uitvallen voor het bedrijf. Daarom doen ondernemingen er goed aan om de effectiviteit van outsourcingscontracten voortdurend te meten. Zo kan men bij problemen meteen in actie komen.

Voordeel 1: kostenbesparing

Verlaging van de kosten is altijd het belangrijkste voordeel van outsourcing geweest. Directe besparingen worden bereikt door bijvoorbeeld het verschil in salarissen en secundaire voorwaarden. Indirecte besparingen zijn vaak mogelijk doordat het bedrijf zich opnieuw kan richten op zijn kernactiviteit en secundaire processen kan uitbesteden aan een gespecialiseerde dienstverlener. 

Wil je alle 5 de voordelen van Outsourcing bekijken? Lees dan verder op de Bloovi Me site.