Beleggingsapp BUX lanceert in België en doorbreekt half miljoen gebruikers

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Beleggingsapp BUX lanceert in België en doorbreekt half miljoen gebruikers

Handelen in aandelen extreem simpel gemaakt. Dat is wat de app BUX doet. Intussen werd de grens met de half miljoen gebruikers doorbroken en lanceert de app ook in België. Opvallend: 61 procent van de BUX-ers jonger dan 35 jaar. En 78 procent van de BUX-ers heeft geen tot weinig beleggingservaring. 

Tegen eind 2017 naar gans Europa

BUX: de app die aandelen handelen op de beurs toegankelijk maakt voor een brede groep consumenten, heeft inmiddels een half miljoen gebruikers. De app maakt beleggen supersimpel en is inmiddels al gelanceerd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk. Nu is ook ons land aan de beurt. Eind 2017 wil het bedrijf in heel Europa actief zijn.

foto: NRC.nl

Meer dan een half miljoen gebruikers

De app heeft een ‘radicaal andere benadering’ op beleggen via de beurs. Deze aanpak kon al een half miljoen gebruikers aantrekken. Van de 500.000 gebruikers zijn er 45.000 die met echt geld spelen. Vaak duurt het enkele maanden of langer voordat spelers overstappen van virtueel naar echt geld.

"We hebben handelen op de beurs extreem eenvoudig, relatief veilig, betaalbaar en vooral ook educatief en leuk gemaakt", zegt CEO Nick Bortot.

BUX - de sensatie van de beurs in je broekzak from BUX on Vimeo.

Tips uitwisselen met andere beleggers

Er is ook een sociale component aan de beleggings-app. Zo kunnen beleggers met elkaar communicteren via een WhatsApp-achtige chatfunctionaliteit. Daar kunnen ze tips uitwisselen en discussiegroepen aanmaken.

Waar de gemiddelde leeftijd van de doe-het-zelf belegger tot nu toe 45 jaar oud was, is 61 procent van de BUX-ers jonger dan 35 jaar. BUX profileert zich hiermee als de app waarmee de millennial de beurs op gaat, zegt de CEO.

Meer info: getbux.com