Buzzfeed-kloon, amper 10 maand oud, haalt intussen meer shares dan Buzzfeed zelf

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Buzzfeed-kloon, amper 10 maand oud, haalt intussen meer shares dan Buzzfeed zelf

PlayBuzz, een kloon van de populaire contentsite Buzzfeed, gooit hoge ogen. De contentsite haalt meer Facebook-shares dan Buzzfeed zelf. Wat nog gekker is: Playbuzz bestaat amper 10 maanden.

Playbuzz?

PlayBuzz is een Iraelische contentsite die opgericht is door Shaul Olmert, de 39-jarige zoon van ex premier Ehud Olmert. Volgens NewsWhip, een dienst die social media shares analyseert, heeft Playbuzz nu een groter aantal Facebook-shares dan de Buzzfeed zelf. Enkel The Huffington Post scoort hoger.

Kijk meer eens naar de statistieken van september:

Buzzfeed-kloon?

Buzzfeed heeft ‘the new kid on the block’ ook al opgemerkt en noemde PlayBuzz een ‘Buzzfeed-kloon’. Daar is co-founder Olmert het niet mee eens. “BuzzFeed heeft makkelijk praten. Telkens er een platform opstaat dat virale content creëert is dat in hun ogen een kloon. Wij doen dingen die BuzzFeed nog nooit gedaan heeft en wij vergelijken onszelf ook niet met hen.”

In juni haalde PlayBuzz zo’n 70 miljoen bezoekers per maand. De helft daarvan kwam via Facebook.

Wat doet PlayBuzz anders?

PlayBuzz is gespecialiseerd in het lanceren van quiz-vragen in artikel vorm zoals: “Which Southpark Character Were You as a Kid?” & “Which 90’s TV Girl Are You?”. Opmerkelijk: de meeste content wordt gemaakt door de community en niet door de redacteurs. Het PlayBuzz team zou intussen uit 26 mensen bestaan.

PlayBuzz heeft haar groei ook mede te danken aan een kapitaalinjectie van 3,8 miljoen dollar via de venture captical firma Carmel Ventures.

Meer info: playbuzz.com