Concurreert Mobile Vikings straks met Telenet en Proximus? Alles wijst in die richting:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Concurreert Mobile Vikings straks met Telenet en Proximus? Alles wijst in die richting:

Het lijkt erop dat Mobile Vikings wil gaan concurreren met internetaanbieders zoals Proximus & Telenet via 4G. De mobiele provider heeft immers net een test afgerond met 100 consumenten die hun klassieke modem hebben vervangen door een 4G-exemplaar. Het resultaat: 97 procent was tevreden met het aanbod, in veel gevallen waren de internetsnelheden zelfs beter dan VDSL en kabel. Het zou dus best kunnen dat de Belgische internetmarkt binnenkort een aanbieder rijker is! We vroegen Chief Viking Hans Similon om een woordje uitleg:

Mobile Vikings: "resultaten hebben verwachtingen overtroffen"

Om te testen of zo'n 4G-internetaanbod bij je thuis wel realistisch is, rondde Mobile Vikings net een proefperiode af waar 100 consumenten de dienst uitvoerig hebben getest. Wat bleek: 97 procent was tevreden met het internetaanbod tijdens het experiment. In veel gevallen bleek de uploadsnelheid zelfs hoger te liggen dan de uploadsnelheid via kabel- of VDSL.

"De resultaten hebben onze verwachtingen overtroffen," vertelt Chief Viking Hans Similon trots. "De snelheid valt trouwens niet te vergelijken met een 4G-verbinding via een smartphone: ze ligt zelfs een pak hoger. De 4G-router (een Fritzbox 8640) is immers uitgerust met een grotere en geavanceerdere versie van de LTE-modem die in je smartphone zit. Via antennes zorgt de modem voor een beter 4G-ontvangst dan datgene wat je normaal gezien hebt via je smartphone". 

Krijgen Telenet & Proximus concurrentie?

"Er is duidelijk een markt voor een 4G-internet aanbod voor thuis," bevestigt Hans Similon van Mobile Vikings. "Maar aangezien 4G nog niet overal beschikbaar is in België, is er toch nog voorzichtigheid geboden. Zelfs kabel en VDSL hebben op veel plaatsen nog geen volledige dekking. Zo zijn er in Limburg meer dan 5000 gezinnen die geen gsm-ontvangst hebben. Daarom zou het onlogisch zijn om dit nu al te lanceren. Veel mensen zouden immers teleurgesteld kunnen zijn."  

"Het is daarom veel te vroeg om uitspraken te doen over een mogelijke lancering van deze dienst door Mobile Vikings. We moeten eerst analyseren of dit voor ons interessant is. Natuurlijk testen we dat niet zomaar," knipoogt Similon.