Coolblue, één van de grootste online retailers in de Benelux, wil op korte termijn nieuwe fysieke winkels openen in Hasselt en Leuven. Klanten zullen er terechtkunnen voor gespecialiseerd advies, het afhalen van online bestellingen en directe service na aankoop.

Help Coolblue in de zoektocht naar een geschikt winkelpand

Eerder opende Coolblue al vestigingen van het nieuwe winkel- en retailconcept in Wilrijk en Lochristi. Coolblue wil graag nieuwe fysieke winkelpunten openen in Vlaanderen. Het heeft zo Hasselt en Leuven op het oog. Daarom lanceert de onderneming Coolbluewinkels.be. Via deze website nodigt de onderneming iedereen uit om op zoek te gaan naar geschikte winkelpanden in de omgeving van zowel Hasselt als Leuven, met onder andere voldoende magazijnruimte, parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid. De winnende tip maakt kans op 2000 euro in de vorm van twintig Coolblue-vouchers van 100 euro.

Coolblue is niet alleen Laptopshop.be, Koelkastcenter.be en Voetbalschoenencenter.be, maar ook nog meer dan 288 andere gespecialiseerde webshops. De formule: voor bijna elk toestel dat je via het internet kan verkopen, heeft Coolblue een aparte webshop met enkel dat type toestellen en accessoires. Bijna wekelijks komen er twee nieuwe webshops bij. En met succes; jaarlijks ontvangen de webshops van Coolblue meer dan 80 miljoen Nederlandse en Belgische bezoekers.

Geen clicks zonder bricks

Naast de vele gespecialiseerde webshops vormen ook fysieke winkels van bij het begin een vast onderdeel van de strategie van Coolblue. Een strategie die de online retailer geen windeieren heeft gelegd: de onderneming zag sinds zijn oprichting de omzet jaarlijks met dubbele cijfers toenemen!

“De ‘bakstenen’ winkels zijn er voor onze klanten. Die hebben vaak al een idee welk product ze ongeveer willen hebben, maar hebben nog een paar vragen of willen het ‘even vasthouden’,” verklaart Werner Bruyns, Manager van Coolblue België. “Die mogelijkheid bieden we in Vlaanderen al in onze winkels in Lochristi en Wilrijk en over enkele maanden dus ook in Hasselt en Leuven.”

Er staan nog meer winkels op de planning van Coolblue. Zo moet dit jaar nog een winkel de deuren openen in Amsterdam.