Coolblue levert nu ook op zondag

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Coolblue levert nu ook op zondag

Coolblue verzorgt samen met PostNL vanaf 30 augustus de zondaglevering in België en Nederland. Daarmee is het de eerste grote webwinkel die 7 dagen op 7 pakjes gaat bezorgen. Voor alle bestellingen geldt dan: voor zaterdag 23.59 uur besteld, zondag tussen 12.00 en 18.00 uur gratis in huis.

Waarom wachten tot maandag?

Werner Bruyns, manager van Coolblue België is trots: "Waarom moet ik wachten tot maandag, terwijl ik juist op zondag thuis ben? Het was één van de meest gehoorde vragen van onze klanten. En dat is logisch, als je bedenkt dat 14,3% van je leven een zondag is.”

De nieuwe leveringsmogelijkheid is elke weekdag beschikbaar. Daarmee kan je bijvoorbeeld ook op woensdag kiezen om een nieuwe camera, smartphone of barbeque op zondag te ontvangen. Of het nu een koopzondag is, of niet. Bruyns verwacht dat de impact groot zal zijn: “We kunnen hier honderdduizenden klanten per jaar blij mee maken.”

Klant is koning

Zondaglevering past bij het streven van Coolblue om klanten steeds meer controle te geven over hun leveringsmoment. Eerder introduceerde Coolblue al als eerste in België en Nederland VandaagNog, waarmee bestellingen voor 15.00 uur dezelfde dag geleverd kunnen worden. Ook levering op een specifiek tijdvak, afhalen bij de meer dan 1.100 bpack@bpost-afhaalpunten en levering bij één van de 7 Coolblue-winkels is mogelijk.

Alleen de heel grote producten zoals tv’s en wasmachines zijn uitgesloten van deze nieuwe dienst en ook voor abonnementen moet je een nachtje langer (niet) slapen. Verder geldt de zondaglevering voor vrijwel alle 40.000 producten die Coolblue verkoopt.