Vandaag lanceert Coolblue naar eigen zeggen haar grootste innovatie ooit: CoolblueFietst. De webshop omschrijft het zelf als 'de meest pakketvriendelijke bezorgservice voor klanten'. In speciaal ontworpen pakfietsen brengen Pakketverzorgers met alle liefde en zorg kleine pakjes gratis bij de klanten thuis.

"Dit willen de pakjes zelf"

Waarom Coolblue plots inzet op fietskoeriers? "Als je het aan de pakjes zelf vraagt, willen ze het liefst met de fiets geleverd worden", klinkt het bij de e-commercereus. Matthias De Clercq, manager van Coolblue België, uit zich alvast enorm enthousiast over het idee: “CoolblueFietst is de meest pakketvriendelijke bezorgservice voor klanten. Onze Pakketverzorgers gaan obsessief voorzichtig om met je pakje. We verpakken je bestelling in een extra stevige doos en leggen ‘m zachtjes neer in onze speciaal ontworpen pakfiets. Het zijn tenslotte jouw producten.”

Bij Coolblue hebben ze er alvast alles aan gedaan om de pakjes met de grootst mogelijke zorg te behandelen. De bakfietsen waarmee de Coolblue-koeries rondzoeven, zijn voorzien van alle comfort voor de pakjes. Zo liggen er dekentjes in, een knuffelbeertje en krijgt het pakje ook een gordel om. Voor pakjes die bang zijn in het donker, is er ook een nachtlampje voorzien.

Coolblue is naarstig op zoek naar fietskoeriers die de pakjes kunnen leveren. Zelf noemen ze het 'Pakketverzorgers'. Volgens Coolblue dé ideale job voor wie graag fietst en liefdevol om kan gaan met pakketjes.

Al is de job niet zonder gevaren, getuigt een van de pakketverzorgers. "Het is soms heel moeilijk om een pakketje af te geven. Je hebt er natuurlijk heel veel tijd samen mee doorgebracht", vertelt hij. Een onderdeel van de job is namelijk om het pakje beter te leren kennen, door bijvoorbeeld samen te koken of door het mee te nemen op café.

Wie nog meer wil weten over de vermeende fietsdiensten van Coolblue, kan alvast dit filmpje bekijken. Wij vinden het alvast een geslaagde marketingstunt!