Coolblue opent eind 2021 zijn eerste fysieke winkel in Duitsland, goed voor een oppervlakte van 2600 m². Hiermee komt de teller tegen eind dit jaar op 20 vestigingen te staan, aangezien er dit jaar ook nog eens vijf nieuwe winkels in Nederland en België (in het West-Vlaamse Kuurne) de deuren openen. De online retailer floreerde dankzij de coronacrisis en was in 2020 goed voor een omzet van twee miljard euro.

De Duitse Coolblue-vestiging komt er in Düsseldorf, waar het onderdak krijgt in een winkelcentrum met de groenste gevel van Europa, bestaande uit maar liefst 30.000 planten. Coolblue was al actief Duitsland, met een eigen bezorg- en installatieservice voor wasmachines en tv’s, en de eigen bezorgservice CoolblueFietst. Maar nu komt er dus ook een bakstenen winkel.

“De komende tijd openen we nagenoeg elke maand minstens één Coolblue-winkel”, aldus Pieter Zwart, founder en nog steeds de grote baas bij Coolblue. “Zo kunnen klanten, die vaak al een idee hebben van het welk product dat ze willen, het eerst nog even ervaren.”