Coolblue stevent af op jaaromzet van een half miljard euro

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Coolblue stevent af op jaaromzet van een half miljard euro

De huidige jaaromzet van Coolblue is vandaag al hoger dan de jaaromzet over heel 2014. "We gaan dit jaar over de 500 miljoen euro heen", vertelt oprichter Pieter Zwart (zie foto) tijdens een bezoek aan Coolblue's nieuwe magazijn in Tilburg. "En ik weet zeker dat we in 2018 een miljard euro omzet halen."

Jaaromzet van vorig jaar, nu al verpulverd

Vorig jaar haalde de e-commerce gigant Coolblue een omzet van 360 miljoen dollar. Het laatste kwartaal moet nog beginnen, maar Coolblue heeft vandaag al meer omzet gedraaid dan de volledige jaaromzet van 2014. "Coolblue stevent af op een jaaromzet van een half miljard euro," vertelde CEO Pieter Zwart tijdens een bedrijfsbezoek in Tilburg.

Coolblue groeit gigantisch snel

De groei van Coolblue is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Ieder jaar stijgt de omzet aanzienlijk: "de omzetgroei in 2015 bedraagt tot vandaag 44 procent", zegt Zwart, "vergelijkbaar met het groeipercentage over 2014 (45 procent)." In zowel 2013 als 2012 werd een groei van 48 procent genoteerd.

Tegen 2018 een miljard euro omzet

Zwart maakt zich sterk om tegen 2018 een miljard euro omzet te draaien. "We halen dat miljard – op zich is het natuurlijk ook maar een bedrag – als we de komende drie jaar minimaal met 26 procent groeien. Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo langzaam zijn gegroeid," vertelt hij. 

Als Coolblue de huidige groei van 44 procent zou aanhouden, boekt het bedrijf in 2017 al een miljard euro omzet, en een anderhalf miljard euro in 2018. 

bron: twinkle magazine