Coolblue verovert Vlaanderen: Derde fysieke winkel is een feit

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Coolblue verovert Vlaanderen: Derde fysieke winkel is een feit

Coolblue valt niet te stoppen in Vlaanderen. Dit weekend opent de e-commerceketen z’n derde winkel in België. Naast de winkels in Wilrijk en Lochristi, komt er nu eentje bij in Sint-Stevens-Woluwe. Maar wat valt er eigenlijk te beleven in zo’n offline winkel van een online bedrijf?

Deel van de strategie

“Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen hebben, maar hebben nog een paar vragen of willen het gewoon ‘even vasthouden’,” vertelt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. Offline winkels maken al van bij de start een vast onderdeel uit van de strategie. Met succes want jaarlijks komen er per winkel tienduizenden bezoekers over de vloer. Best grappig voor een online retailer.

Coolblue winkel Sint-Stevens-Woluwe

De nieuwe winkel in Sint-Stevens-Woluwe. 

Offline winkels effect op online verkoop

In de Coolblue-winkels kan je dus terecht voor advies. Zo zijn er in het winkelpunt in Sint-Stevens-Woluwe werden vijf grote specialistenpodia gecreëerd: Smartphones, Tablets, Laptops, Camera’s en TV’s. Elk eilandje heeft demomodellen, bijpassende accessoires en vooral productspecialisten. Iets waar veel consumenten op af komen. Daarnaast kunnen klanten er ook terecht voor het afhalen van hun online bestelling. Maar ook service na aankoop is er een belangrijke pijler. Dat boost de online verkoop. “We zien tot wel een uur reistijd rondom een winkel dat er meer online gekocht wordt. Klanten willen weten waar ze heen kunnen voor de dienst na aankoop als er bijvoorbeeld iets niet werkt,” verklaart De Clercq.

Interieur Coolblue winkel

Zo ziet de winkel er vanbinnen uit. 

Bij ons komt er dus nog extra Coolbluewinkel bij. Opnieuw in Vlaanderen, maar dichter bij het Brusselse deze keer. “Ook veel klanten uit het Brusselse en Vlaams-Brabant kwamen geregeld in Wilrijk of Lochristi over de vloer. Voor ons een duidelijk signaal dat het tijd werd om hen een winkelpunt dichter bij huis te bieden,” verklaart De Clerq.

Heb jij ooit al een winkel van Coolblue bezocht? De nieuwe winkel vind je op de Leuvensesteenweg 8 in Sint-Stevens-Woluwe.