Dankzij Google betaal jij nooit meer te veel voor je vliegticket

Lara Deraes
Door Lara Deraes Innoveren
Dankzij Google betaal jij nooit meer te veel voor je vliegticket

Bron foto: Shutterstock

Te veel betalen voor mijn vliegreisjes, het moet wel mijn allergrootste ‘first world problem’ zijn. Hoewel ik af en toe reisblogs lees, heb ik er nog altijd geen flauw idee van wanneer ik nu het voordeligst kan vliegen. Alle tips ten spijt, boek ik altijd maar weer op de gok. Wat dus bijna nooit in mijn voordeel uitdraait. Misschien is Google wel mijn redder in nood met deze nieuwe feature. Als dat goed werkt, ben ik hun alvast eeuwig dankbaar 🙏 

Zo gebruik je het

Google Flights, een tool waarmee je vluchten kan opzoeken, krijgt er een extra feature bij. Binnenkort vertelt deze tool je namelijk wanneer de vlucht die jij wil nemen, waarschijnlijk het goedkoopst is. Meer nog: je kan zelfs notificaties ontvangen wanneer de prijs dreigt te stijgen.

Google Flights Tracking

Je activeert de feature door een vlucht op te zoeken en dan 'Track prices' aan te vinken. Dan krijg je automatisch een seintje in je mailbox als de prijzen zouden veranderen. Je kan ook in de dashboard kijken welke vluchten je nu allemaal precies trackt. 

Google Flights tracking welke vluchten

Nog meer leuke extra's

Die voorspellingen maakt Google aan de hand van oude vluchtdata. Helemaal correct zullen die voorspellingen dus nooit zijn. Toch geeft het ons de kans om iets of wat meer grip te krijgen op die grillige prijsveranderingen. Bovendien heeft Google Flights nog heel wat andere extra’s in petto. Zo toont het je welke luchthavens in de buurt goedkopere vluchten hebben of welke dagen voordeliger zijn om te vliegen.

Google Flights vluchten in de buurt

En als je echt niet kieskeurig bent, dan kan je zelfs kijken welke andere steden en landen in de buurt het goedkoopst zijn. Google heeft zelfs een ‘I’m Feeling Lucky’-knop, waarmee een random reis voor jou gepland wordt. Had er voor mij niet in gehoeven, maar voor de avonturiers onder ons alvast een leuke gimmick.

Eigenlijk is die hele Google Flights best handig en leuk. Naast Trips, wordt dit sowieso de tweede tool van Google waar ik m’n toekomstige reizen mee plan. Ik ben fan. En jullie?