De allereerste Snapchat Spectacles worden op een wel érg speciale manier verkocht:

Lara Deraes
Door Lara Deraes Innoveren
De allereerste Snapchat Spectacles worden op een wel érg speciale manier verkocht:

Vanaf vandaag zijn de Snapchat Spectacles te koop. Waar je ze kan krijgen? Niet via de Snapchatwebsite, Amazon of Coolblue. Neen, ze zijn enkel beschikbaar bij de zogenaamde 'SnapBots'. 

De SnapBots zijn interactieve automaten die de videobrilletjes verkopen. Momenteel de enige manier om aan de Spectacles te komen. De eerste SnapBot werd vandaag onthuld in Venice Beach, Californië. 

 

Helaas zijn er geen directe plannen om de SnapBot ook naar Europa te brengen. Jammer, want de eerste maanden zijn de Spectacles enkel via zo'n automaat te koop. Elke dag verhuist de SnapBot naar een nieuwe locatie. Op de website van Spectacles kan je ontdekken waar de automaat die dag komt te staan.

Originele stunt

Snapchat past hiermee alvast een unieke verkooptactiek toe. Ze hadden trouwens al eerder aangekondigd dat de Spectacles beperkt beschikbaar zouden zijn in het begin. Niemand die ooit gedacht had dat ze het zo zouden aanpakken. 

Niet zomaar een automaat

Bovendien is de SnapBot méér dan een ordinaire automaat. Eerst lijkt de bot namelijk te 'slapen' en wordt hij pas 'wakker' als je dichterbij komt. Daarna kan je dankzij AR de verschillende kleuren van de Snapchat Spectacles passen. Op het scherm van de SnapBot kan je dan bekijken hoe dat er komt uit te zien. Besluit je er eentje te kopen, dan kan je er ook meteen mee aan de slag. De batterijen van de videobril zijn namelijk al opgeladen in de machine. Daarmee wil Snapchat mensen aansporen om meteen Snapchatfilmpjes van de SnapBot te delen. 

Benieuwd of de Amerikaanse millennials de race naar de SnapBots zullen inzetten!