De nieuwe app van McDonald's: ook juridisch een lichtend voorbeeld

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De nieuwe app van McDonald's: ook juridisch een lichtend voorbeeld

De juristen van mylex creëerden een leesbaar en transparant juridisch kader voor de nieuwe mobiele applicatie van McDonald's Belgium.

Mylex

De juristen van mylex werden gevraagd de gebruiksvoorwaarden, privacyverklaring, proclaimer en andere juridische documenten te ontwerpen. Er werd gestreefd naar transparantie en duidelijkheid, zowel in de plaatsing van de juridische teksten, als in de bewoordingen.

McDonald's Belgium mag zich dus gerust een voorbeeld noemen, wanneer het gaat om de juridische transparantie binnen een mobiele applicatie. Het respect voor de rechten en privacy van de gebruiker, is meteen een bijkomende reden om de applicatie te downloaden.

Wanneer de gebruiker voor de eerste maal de applicatie opstart, krijgt hij een leesbaar overzicht van de rechten en plichten, die horen bij de applicatie. Bij 'Promoties', een onderdeel van de applicatie, krijgt de gebruiker meteen een overzicht hoe & waarom zijn gegevens worden verwerkt. 

Mylabel

De mobiele applicatie van McDonald's Belgium behaalde ook het juridisch kwaliteitslabel 'mylabel', na zorgvuldige doorlichting en redactie van de juridische documenten.

We feliciteren McDonald's Belgium graag met haar nieuwe, grondig gerenoveerde, applicatie. De applicatie downloaden kan via de App Store (iTunes) of Google Play. Het juridische kantoor mylex, gespecialiseerd in ICT-recht & intellectuele eigendom, werkte recent client cases uit voor Vlerick Business School, Cartamundi en Samsung Electronics Benelux (in een volgend bericht).

-- --
Heb je zelf nieuws over je bedrijf?
Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws