Deezer onthult een nieuw beloningssysteem voor app-ontwikkelaars

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deezer onthult een nieuw beloningssysteem voor app-ontwikkelaars

Deezer lanceert een reeks updates van zijn platform samen met een affiliate programma dat ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om nieuwe ervaringen rond muziek te creëren en zo inkomsten te genereren. Dit zal developers  in staat stellen om applicaties te ontwikkelen met de Deezer API (Application Programming Interface) en zo een financiële vergoeding te krijgen voor elke persoon die zich via hun applicatie bij Deezer inschrijft.

Hele reeks veranderingen

Deezer maakt van de gelegenheid gebruik om een hele reeks veranderingen van zijn API aan te kondigen. Die zijn bedoeld om de applicaties en de muziekservice beter in elkaar te integreren. Zo zullen de activiteiten in de apps automatisch in de social bar van Deezer worden weergegeven.

App Askking Music

Om het potentieel van de geüpdatete API te illustreren lanceert Deezer eerstdaags de app Askking Music, die muziekontdekking combineert met games. De gebruikers van Askking Music zullen hun Deezer-contacten en hun Facebook-vrienden kunnen uitdagen om de liedjes in hun favorieten en playlists te identificeren.

Mobiele App Studio

Deezer wil deze nieuwe applicaties ook via mobile laten ontdekken en heeft daarom de mobiele App Studio voor telefoons en tablets ontwikkeld.