Voor de meesten onder ons is 8 uur slaap per nacht echt wel een must, willen we er niet als een figurant uit The Walking Dead uitzien. Toch doen succesvolle mensen het vaak met wat minder slaap. Deze zeven grote namen spannen de kroon, of moeten we zeggen de slaapmuts?

Begrijp me niet verkeerd: weinig slaap is geen voorwaarde om goed te kunnen presteren. Maar daar hebben onderstaande figuren geen oren naar. Om goed en wel te kunnen functioneren, slapen ze vaker minder lang dan de rest van de wereld.

1. Bill Gates – oprichter en ex-CEO van Microsoft

Uitvinder, investeerder, programmeur, filantroop,… Wat is Bill Gates niet? Als je al die dingen met elkaar wil combineren, blijft er niet veel tijd over om te slapen. Zes uur, om precies te zijn.

2. Barack Obama- President van de Verenigde Staten

Een van de machtigste personen ter wereld zijn, komt met een prijskaartje. Eentje van minder dan 6 uur slaap per nacht blijkbaar.

obamasleeps

3. Marissa Mayer – CEO van Yahoo

Mayer is best een harde tante. Ze staat bekend om haar robuuste werkreputatie. Zo klopt ze regelmatig weken van 130 uur, oftewel zo’n 18 uur per dag. Om dat te kunnen doen, dut ze maar 4 tot 6 uur per nacht.

4. Steve Reinemund – Voormalig CEO PepsiCo

Deze meneer staat graag al om 5 uur ’s ochtends op om een kilometer of zes te gaan lopen. Als je dan vaak maar om middernacht in je bed belandt… Reken zelf maar uit.

5. Mark Zuckerberg – Oprichter van Facebook

Zuckerberg verliest niet graag tijd. Dat is één van de redenen waarom hij altijd in dezelfde grijze T-shirt loopt. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij amper 5 uur per nacht rust. Time is money! Zou het beperkt aantal uurtjes slaap ook in zijn rood boekje staan?


zuckerberg sleeping
 

6. Jack Dorsey – Mede-oprichter van Twitter en CEO van Square

Dorsey vermelde ooit in een interview dat hij 8 tot 10 uur per dag aan Twitter spendeert, en minstens nog eens zoveel voor Square. Daarnaast staat hij op om 5u30 om te gaan joggen. Er blijf niet dus niet zoveel tijd om te slapen over. Met ’n beetje geluk, slaapt hij 4 uur per nacht.

7. Dominic Orr – CEO van Aruba Networks

Orr heeft de gewoonte om voor zonsopgang al aan het werk te zijn en doet graag tot ‘s avonds laat door. Of dat nu een goede of slechte gewoonte is? Niet zo verbazingwekkend dus dat hij slechts 4 uurtjes per nacht tukt.

Zou jij kunnen overleven en functioneren met 4 tot 6 uur per nacht slaap? Deel gerust je ervaringen!


Foto's: smallbiztrends.com, themostimportantnews.com en m24digital.com