Deze maatregel geeft de Belgische e-commercesector een heuse boost

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Deze maatregel geeft de Belgische e-commercesector een heuse boost

Bron foto: shutterstock.com

Vanaf nu mogen bedrijven uit de e-commercesector nachtwerk uitvoeren zonder akkoord van de vakbonden. Een zegen voor de sector, want nu hoeven Belgische bedrijven niet langer logistieke banen aan het buitenland uitbesteden.

Nederland had streepje voor

Nachtwerk in Belgische e-commercebedrijven vormde al langer een heikel punt. De Belgische wetgeving bepaalt namelijk dat ondernemingen toestemming van de vakbonden nodig hadden voor logistiek werk na 20u00. De vakbonden eisten daarvoor een extra toeslag voor de werknemers. Daardoor lieten Belgische bedrijven hun distributie naar het buitenland verplaatsen.

Bovendien gaf deze situatie Nederlandse e-commercebedrijven vrij spel. Spelers zoals bol.com en Coolblue konden dankzij de flexibelere Nederlandse wetgeving sneller leveren.

Geen toestemming meer nodig

In december 2015 kwam de regering al tot een akkoord om het verbod op nachtwerk op te heffen. Maar door de eisen van de vakbonden, kwam nachtwerken nooit echt van de grond. Nu hun toestemming niet langer nodig is, kunnen Belgische e-commercebedrijven ook ’s nachts verder werken. Ze hoeven zich dus voor verzendingen niet langer tot het buitenland te wenden.

Goed nieuws voor de Belgische e-commercesector!