Deze nieuwe feature van Facebook gaat je heel wat data besparen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deze nieuwe feature van Facebook gaat je heel wat data besparen

Bron foto: Shutterstock

Facebook is langzaamaan een nieuwe feature aan het uittesten. En die zou wel eens - vooral als in het buitenland zonder data zit - enorm handig kunnen zijn. Binnenkort zie je namelijk waar in de buurt je gratis wifi kan tanken. Leuk om je selfies te uploaden, maar Zuckerberg en de zijnen hebben daar natuurlijk nog een andere reden voor. Eentje die misschien wel wat extra geld in het laatje zou kunnen brengen.

Gratis wifi in de buurt

Om te kijken of jij de feature al kan gebruiken, moet je jouw Facebook app openen en het menu openklikken. Tussen alle opties, zou je dan de nieuwe toevoeging moeten spotten. Voorlopig lijkt de wifi-vinder nog niet gelanceerd te zijn in België. Ook lijken momenteel enkel iOS-gebruikers van de nieuwe feature te kunnen profiteren.

Facebook wifi

Heb je de wifi-vinder wel, dan kan je die gewoon aanklikken. Daarna vertelt Facebook je welke koffiebars en pizzazaken in de buurt gratis wifi aanbieden en hoe ver die zin.

Facebook Live krijgt boost

Waarom Facebook dit net nu uitrolt? Vooral Facebook Live moet hiervan profiteren. Om te livestreamen, heb je best wat data nodig. Dat is, vooral in het buitenland, niet altijd evident. Bovendien kan het de kwaliteit van de live videos drastisch verbeteren, als die niet meer langs een trage verbinding moeten geuploadt worden.

Facebook Live

De nieuwe feature kan dus voor een heuse boost voor Facebook Live zorgen. Wat dan weer voor extra inkomsten zou zorgen, want Facebook speelt al een tijdje met het idee om ook reclame in de livestream te stoppen. Weeral een slimme zet van Facebook! 

Had jij nood aan deze feature?