Ongelooflijk maar waar: Binnenkort kan je deelnemen aan het Belgisch kampioenschap Excel. Microsoft lanceert de wedstrijd om dé Excelkampioen van het land te vinden. De winnaar mag het dan later opnemen tegen 21 andere landskampioenen in het WK Excel. En nee, dat is écht geen grap!

Grafiekgymnastiek en formuleworstelen

Hoe zo’n BK Excel dan in z’n werk gaat? Wel, in drie rondes kan jij jouw Excelkennis tonen. Die drie disciplines heten zeer toepasselijk ‘gegevensaflossingskoers’, ‘grafiekgymnastiek’ en ‘formuleworstelen’. In de eerste ronde word je getest hoe efficiënt je data kan sorteren en generen. In de tweede ronde probeer je dan weer de mooiste en duidelijkste grafiek tevoorschijn te toveren. Als laatste moet eenvoudige formules gebruiken om analyses te maken. Elke discipline neemt maar tien minuten in beslag. Het mooiste aan dit alles? Je kan de wedstrijd vanuit je luie zetel thuis doen.

Sofie Engelen, bekend van onder andere Studio Brussel, is alvast jouw Excelcoach. Dat vertelt ze in dit -hilarische- filmpje: 

 

Deelnemers uit 22 landen

De Belgische kampioen neemt het daarna op tegen de andere nationale winnaars, die uit 21 landen komen. Als je die internationale finale ook wint -soms mag je wel eens dromen-, dan mag je op bezoek bij het hoofdkantoor van Microsoft in Seattle, om mee te werken aan de nieuwste  functionaliteiten van Excel. Oh, en je mag je ook dé wereldkampioen in Excel noemen. Best een roemrijke titel, toch?

Wil je zelf meedoen aan het BK Excel? Je kan je nog tot en met 7 oktober inschrijven op www.excelchamp.be! Studenten, werknemers, iedereen die regelmatig met Excel aan de slag gaat, is welkom.