De allereerste jobs van Richard Branson, Michael Dell en Jeff Bezos:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
De allereerste jobs van Richard Branson, Michael Dell en Jeff Bezos:

Denk jij soms met weemoed terug aan de dagen dat je de rekken van je lokale supermarkt moest vullen? Of zit je nog altijd gevangen in een job die helemaal niet jouw ding is? Geen nood, ook deze negen succesvolle mensen begonnen ooit onderaan de ladder. Wat ze nu doen, verschilt lichtjaren van hun eerste jobs.

1. Richard Branson kweekte parkieten en plantte bomen

De 11-jarige Branson was al een ware entrepreneur. Samen met zijn beste vriend Nik Powell kweekte hij parkieten, die ze vervolgens verkochten aan hun klasgenootjes. Helaas vermenigvuldigden de vogels zich sneller dan verwacht en konden ze nog niet aan de straatstenen slijten. Daarom besloten ze het over een andere boeg te gooien, namelijk kerstbomen. Ze kochten kleine sparren en hoopten veel winst te maken eens ze volgroeid waren. Wederom had de jonge Branson geen geluk, want konijnen hadden de bomen verwoest nog voor ze volgroeid waren.

2. Warren Buffet bracht kranten rond

Vandaag is Buffet een van de rijkste mensen ter wereld en dat heeft hij vooral te danken aan zijn eigen inzicht. Dat had hij al van jongs af aan. Op zijn dertiende bracht ’s morgens The Washington Post rond. Het geld dat hij toen verdiende, investeerde hij in een stuk land. Wat hem later het veelvuldige opbracht. Minimale inzet, maximaal resultaat.Warren Buffet gooit met krant

Bron foto: Handelsblatt

3. Jeff Bezos stond achter de grill bij McDonalds

De oprichter en CEO van Amazon begon zijn carrière als tiener bij McDonalds. Desondanks het niet meteen een droomjob te noemen valt, blikt Bezos er met een positief gevoel op terug. “De manager van onze McDonalds was top. Hij hield ons gefocust terwijl we ook veel plezier hadden. Het was ook een grote uitdaging om alle ballen hoog te houden wanneer het extreem druk werd.” vertelde hij enkele jaren geleden daarover.

4. Barack Obama schepte ijsjes

Ja, zelfs een van de machtigste mensen op deze wereld had ooit een veel minder glorieuze job. Als tiener schepte hij namelijk ijsjes bij een Amerikaanse ijsketenBarack Obama met ijs

Bron foto: Random Nerds

5. Hillary Clinton hield toezicht in een park

In de zomer dat ze 13 was, had Hillary haar eerste job te pakken. Haar taak? In een nabijgelegen park toezicht houden. Die zomer trok ze drie keer per week naar het park, een bolderkar vol ballen en springtouwen achter zich meezeulend.

6. Oprah Winfrey speelde kassierster in de lokale buurtwinkel

Hoewel ze nu zo’n 3 miljard waard is vandaag, had ze het in haar jeugd een pak moeilijker. Opgegroeid in een arm gezin, was het vanzelfsprekend dat Winfrey snel haar eigen inkomsten zocht. Daarom ging ze als jonge tiener aan de slag in een winkeltje in haar buurt.

Jonge Oprah Winfrey

Oprah Winfrey op 17. Bron foto: BuzzFeed

7. Donald Trump wisselde lege flessen in

Heel anders dan Oprah Winfrey, waren er bij Trump thuis geen geldproblemen. Integendeel zelfs. Toch vond zijn vader het belangrijk dat hij en zijn broer de waarde van geld leerden kennen. Daarom kon je de broertjes Trump vaak terugvinden brakke terreinen, waar ze lege flessen verzamelden. Die wisselden ze dan in voor geld. Rijk werd hij er niet van, maar hij leerde er wel om te werken voor zijn centen.

8. Michael Dell waste borden af

Al op 12-jarige leeftijd had de oprichter van Dell zijn eerste bijbaantje. Heel fraai was die job niet. Hij moest namelijk de vaat schrobben bij een Chinees restaurant.

9. Bernie Sanders filmde documentaires en maakte confituur

Op z’n 39ste werd Sanders als burgermeester van Burlington in Vermont, maar daarvoor had de presidentskandidaat heel wat andere vreemde jobs. Zo werkte hij onder andere als schrijnwerker, freelance schrijver, documentairemaker en verkocht hij zelfgemaakte jam. Dat deed hij terwijl hij zijn politieke carrière van de grond probeerde te krijgen. Daarmee is Sanders wel de opmerkelijkste kandidaat van deze lijst.

Bernie Sanders verkozen als burgemeester

Eindelijk burgemeester. Bron foto: berniesanders.com

Welke jobs heb jij al uitgeoefend?