Dit wordt de toekomst van Facebook. 3 Voorspellingen:

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Dit wordt de toekomst van Facebook. 3 Voorspellingen:

Steven Van Belleghem maakt er geen geheim van. Hij is een grote fan van Mark Zuckerberg. In een filmpje legt hij uit hoe hij de toekomst van Facebook precies ziet. Hij voorspelt dat het sociale netwerk een steeds grotere rol zal gaan spelen in de wereld:

1. Virtual Reality

Facebook kocht drie jaar geleden de fabrikant van de virtual reality bril Oculus Rift. Voor heel wat mensen was de overname op het eerste zicht een vreemde zet. Nu de release van de VR-bril dichterbij is dan ooit, lijkt de overname minder vreemd dan eerst gedacht. 

"Wat als je in staat zou zijn om jouw ervaringen te gaan delen via 360 graden video's en foto's?" vraagt van Belleghem zich af. "In de komende jaren zal Facebook steeds meer stappen zetten in Virtual Reality en zullen we onze ervaringen kunnen delen met anderen zoals nooit tevoren." 

2. Internet voor iedereen

Vandaag telt het internet ongeveer 2 miljard gebruikers. Binnenkort zou dat aantal snel kunnen stijgen naar meer dan 7 miljard. Daar zijn Google én Facebook immers volop mee bezig. 

Google introduceerde in 2013 Project Loon, waarbij ballonnen ingezet worden om vanop 28.000 meter hoogte 4G internet te brengen naar alle uithoeken van de wereld. Google staat vandaag niet langer alleen in dit doel. Facebook werkt immers aan drones, ter grootte van een Boeing 747, die mensen overal ter wereld razendsnelle internettoegang kunnen bieden. 

"Mark Zuckerberg wil de grootste online community ooit gaan bouwen," zegt Steven Van Belleghem. "Om dit proces te versnellen hebben Google & Facebook aangekondigd dat ze zullen samenwerken om het internet naar alle uithoeken van de wereld te brengen en dat in minder dan 5 jaar tijd."

3. De toekomst van Facebook Messenger

In het westen zijn Google, Amazon & Facebook dé internetreuzen. In het oosten zijn dat spelers zoals Baidu (de Aziatische Google), Alibaba (de Aziatische Amazon) & Tencent (de eigenaar van de Aziatische interpretatie van Facebook: WeChat).

WeChat is in Azië uitgegroeid tot een gigant met meer dan 600 miljoen gebruikers.

Het is een platform dat een duidelijke impact heeft gemaakt doorheen Azië. Meer zelfs. Van Belleghem omschrijft WeChat als hét besturingssysteem van het oosten. WeChat wordt daar immers gebruikt als een manier om te betalen, bankrekening te raadplegen en lotterij tickets te kopen. Daarnaast kan je ook cadeautjes kopen of een taxi te bestellen. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

"Het zou me niet verbazen als Facebook sommige van de features die WeChat al eerder geïntroduceerde, ook zal implementeren," zegt Van Belleghem. 

Met de introductie van internet voor iedereen, VR & een grote toekomst voor Facebook Messenger ziet Steven Van Belleghem de impact van Facebook in de wereld steeds groter worden. Het is duidelijk, in de komende 2-3 jaar staan er heel wat spannende dingen te gebeuren!