Dit zijn de top 10 smartphone apps van 2015:

Magali De Reu
Door Magali De Reu Innoveren
Dit zijn de top 10 smartphone apps van 2015:

Bron foto: Shutterstock

Open jij dagelijks de Facebook app op je smartphone? Wij ook. En nog miljoenen anderen óók. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Nielsen analyseerde de meest populaire smartphone apps van afgelopen jaar. 

Zoals verwacht, is Facebook met maandelijks 126 miljoen gebruikers de absolute koploper. Opvallend: de app Facebook Messenger maakte grote sprongen en groeide met 31% tegenover 2014!

Toch mogen ook de apps van Google niet in het rijtje ontbreken: YouTube, Google Maps en Gmail domineren vandaag de dag eveneens onze smartphones. In totaal bemachtigen ze maar liefst 5 van de 10 plaatsen in Nielsen's top 10. In de VS is YouTube zelfs de tweede meestgebruikte app, goed voor ruim 97 miljoen bezoekers.  

Hieronder vind je de volledige top 10 terug

top smartphone 2015

Google vs.  Apple

Hoewel Facebook en Google in volle glorie genieten van de welverdiende faam, zien we dat 2 apps van Apple onderaan de top 10 prijken. Verrassend genoeg groeide Apple Music uit tot de meest populaire Apple app van 2015. Niet te vergeten: het gaat weldegelijk over de app, en niet per definitie over de muziekservice zelf. 

Wat de tweede app betreft, Apple Maps, zien we dat die het een pak minder goed doet dan tegenhanger Google Maps. Apple's bestuursvoorzitter Tim Cook beweerde dat "Apple Maps drie keer zoveel gebruikt werd als Google Maps", maar dat was wel enkel op iOS toestellen. 

Waarom dit relevant is? Het is opvallend hoe heel wat users met een Android toestel de apps van Apple gebruiken. Andersom zien we niet helemaal dezelfde trend terugkomen. Terwijl Youtube en Google Search op zowel Android als iOS populair zijn, kunnen niet alle populaire Apple apps op Android-toestellen worden gebruikt (op Apple Music en enkele andere na). 

Had jij deze resultaten verwacht? Welke van deze apps gebruik jij het vaakst? Laat het ons weten!