Een eerste blik op de nieuwe Instant Article feature van Facebook:

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Een eerste blik op de nieuwe Instant Article feature van Facebook:

Facebook heeft Instant Articles uitgerold naar alle iPhone-gebruikers ter wereld. Met Instant Articles worden nieuwsartikels van bepaalde contentproviders supersnel (10x sneller) ingeladen. Hiermee wil Facebook de nieuwsconsumptie van haar gebruikers dramatisch verbeteren. Dit is hoe het precies werkt: 

Instant Articles Launches for iPhone with Thousands of New Articles Published Daily from Facebook on Vimeo.

10x snellere laadtijden

De feature laadt artikels 10 keer sneller in dat normaal. Het sociale netwerk heeft hiervoor samengewerkt met contentwebsites zoals de The Washington Post, The Huffington Post, Time Inc. en anderen.

Opmerkelijk is dat artikels media zoals video's, foto's en interactieve kaarten in een mum van tijd worden weergegeven. In mei werd Facebook Instant Articles al aangekondigd, maar het werd slechts getest bij 5% van de iOS-gebruikers in Amerika met de Facebook-app.

Zo kan je Instant Articles zelf al testen:

1. Open je Facebook-app en bezoek de pagina van een van de content partners van Facebook zoals National Geographic of The Washington Post. 

2. Kijk naar de content en klik op de artikels waar een bliksem-tekentje op staat. 

3. Je zal zien dat het artikel direct opent, en je niet doorverwezen wordt naar een pagina van de uitgever

Naar verluidt is Facebook intussen ook druk in de weer met het afwerken van haar opkomende nieuws-app Notify, waarmee je je kunt abonneren contentmakers en op de hoogte kan blijven van nieuws via pushberichten. 

Wat denk jij van Instant Articles?