Facebook introduceert koop- en verkoopfunctie in Groepen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Facebook introduceert koop- en verkoopfunctie in Groepen

Wil je iets verkopen via Facebook? Dat wordt nu een pak makkelijker. Het sociale netwerk heeft immers koop-knoppen toegevoegd bij groepen waar goederen te koop worden aangeboden. Facebook maakt het nu erg makkelijk voor mensen om iets te verkopen in een groep met een officiële verkoopfunctie.

Koop-Knoppen

Indien je iets wil verkopen in een Facebook-groep, dan kunnen leden ervoor kiezen om de verkoopfunctie aan te zetten bij het aanmaken van een bericht. Je kan een beschrijving toevoegen van wat je verkoopt, inclusief prijs en informatie over ophalen of verzenden. Zodra het item verkocht is kan de verkoper de status veranderen van 'beschikbaar' naar 'verkocht', zodat mensen in de groep gemakkelijk kunnen zien wat wat er nog te koop is en de verkoper de controle kan behouden.

Door Te Koop-groepen op Facebook maken mensen van over de hele wereld van hun hobby een beroep en interesses veranderen in volwaardige bedrijven. Neem Lisa en Kadu:

  • Lisa Duncan-Thayer uit Florida in de VS maakte een speciale groep 'Made by Mama Buy/Sell/Trade' om haar haakwerk te verkopen en om andere lokale handwerkers een podium te bieden om hun handgemaakte items te verkopen. De groep heeft nu meer dan 4.500 leden uit Pinellas County in Florida en is voor veel vrouwen een manier geweest om van hun hobby een aardig centje bij te verdienen.
  • Professionele gitarist Kadu Carvalho uit Rio de Janeiro begon een Facebook groep om muzikanten in Brazilië te helpen bij het kopen en verkopen van instrumenten. In bijna drie jaar tijd kreeg de groep meer dan 34.000 leden. De groep heeft er bovendien niet alleen voor gezorgd dat Kadu zelf instrumenten kon kopen, verkopen en ruilen, maar heeft ook aandacht gegeneerd voor zijn band Swell.

De nieuwe functie wordt de komende maanden langzaam wereldwijd uitgerold en zal beschikbaar zijn via iOS, Android en desktop.

Meer info: newsroom.facebook.com