Je Facebook profielfoto kan straks ook een video zijn van 7 seconden

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Je Facebook profielfoto kan straks ook een video zijn van 7 seconden

Facebook heeft de mogelijkheid om korte videoclips in te stellen als profielfoto gelanceerd voor gebruikers in de Verenigde Staten en Groot-Brittanië. Andere Facebook-fanaten moeten nog even wachten maar volgens het sociale netwerk zou dat niet lang duren eer iedereen de nieuwe feature kan gebruiken. 

Facebook profiel krijgt extra dimensie

Facebook wil een extra dimensie geven aan de profielfoto door bewegende beelden toe te laten. De video die je als profielfoto kan gebruiken is beperkt tot een totale lengte van 7 seconden. 

Een andere nieuwigheid is het feit dat je binnenkort ook een tijdelijke profielfoto kan instellen die na verloop van tijd verdwijnt. Een feature die overigens sterk doet denken aan foto's die je verstuurt via Snapchat. 

Hieronder kan je zien hoe geanimeerde profielfoto's er gaan uitzien op Facebook: 

Voorlopig enkel via mobiele Facebook-app

Voorlopig kan je deze profielfoto's enkel instellen via de mobiele app van Facebook. Toch zullen de bewegende profielfoto's op alle platformen te zien zijn. Hieronder een voorbeeld van Facebook op de desktop mét de nieuwe profielfoto's:

Het instellen van een zo'n profielfoto kan voorlopig enkel via de iOS-app. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met de Live-Foto's feature van de nieuwe iPhone 6S. Wanneer de feature naar andere besturingssytemen zal komen is nog niet geweten. 

Wat denk jij ervan? Zit jij te wachten op bewegende profielfoto's? Of kijk je er niet naar uit? Benieuwd naar je mening!