Facebook laat nu élke camera livestreamen naar Facebook Live, zelfs drones

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Facebook laat nu élke camera livestreamen naar Facebook Live, zelfs drones

Op de jaarlijkse developer conferentie van Facebook heeft Mark Zuckerberg aangekondigd dat het sociale netwerk een API zal lanceren voor Facebook Live. Hierdoor kunnen tal van camera's plots rechtstreeks streamen naar Facebook, zelfs drones. Om dat te bewijzen toonde Zuckerberg hoe een DJI-drone in staat is om livebeelden rechtstreeks naar Facebook te streamen. De drone kwam naast de Facebook CEO zweven, waarna Zuckerberg even zenuwachtig zwaaide naar de vliegende robot. 

Livestreamen naar Facebook Live

DJI lanceerde live-streaming voor haar drones-arsenaal in de zomer van 2015 toen het de Phantom 3 op de markt bracht. Maar deze feature werkte alleen met YouTube en de Chinese variant Youku. Nu zullen dronefanaten met een DJI hun beelden ook kunnen streamen via Facebook Live. Naar alle waarschijnlijkheid zal het niet lang duren voor ook andere drone-fabrikanten hetzelfde zullen gaan doen. 

Eerste tests tonen dat Facebook Live enorm veel potentieel heeft 

Uit de eerste tests is al gebleken dat Facebook Live enorm interactief is, en dat vele mensen in een mum van tijd kunnen inschakelen op een livestream. De eerste testen door nieuwsuitgevers en bekendheden bewezen al dat livestreams honderduizenden mensen tegelijk kunnen boeien, en op termijn zelfs door tientallen miljoenen werden herbekeken. 

Boeiende tijden! :)