Facebook lanceert binnenkort betalingsmodule in Messenger en zo ziet dat eruit:

Lara Deraes
Door Lara Deraes Innoveren
Facebook lanceert binnenkort betalingsmodule in Messenger en zo ziet dat eruit:

Bron foto: Facebook

Een nieuwe jurk of hemd afrekenen via Facebook Messenger? Binnenkort kan dat gewoon, want Facebook gaat betalingen binnen Messenger gemakkelijker maken voor bedrijven. Daardoor hoef je als gebruiker Messenger niet meer te verlaten om af te rekenen. Facebook lijkt er alles aan te willen doen om conversational commerce zo eenvoudig mogelijk te maken.

Facebook is volop bezig met testen van nieuwe betalingsmodule 

Binnenkort mag een eerste groep developers experimenteren met de betaaldiensten binnen Messenger. Ook bedrijven kunnen zich aanmelden voor de gesloten bètatest. Facebook denkt dat Messenger dé link kan zijn tussen consumenten en bedrijven. Ze staan dan ook in een sterke positie met hun meer dan één miljard gebruikers.

Onderstaand filmpje toont hoe betalen binnen Messenger dan zou werken:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conversational commerce is hot op Facebook

Facebook Messenger onderging het laatste jaar wel meer veranderingen. Zo kan je al een tijdje vliegtickets boeken bij KLM via de chat app. Die wijzigingen zijn er vooral gekomen doordat Facebook de berichtendienst openstelde voor chatbots. Retailers en merken kunnen zelf zo’n chatbot bouwen, die dan de vragen van klanten beantwoordt of hen begeleidt in hun aankoop. Momenteel zijn er al zo’n 30.000 van die bots actief.

Binnenkort verschijnen er ook ‘bot ads’ in jouw tijdlijn. Die hebben als functie het verkeer naar Messenger om te leiden. Je kan een ‘shop now’- of ‘learn more’-knop toevoegen aan je advertentie, die geïnteresseerden meteen naar de Messenger app brengen. Daar kan een chatbot hen dan verder helpen en met hen afrekenen. In de app zelf dus, binnenkort. 

Ga jij de nieuwe betaalmethode gebruiken?