Call To Action-Knop voor Facebook Pages eindelijk beschikbaar

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Call To Action-Knop voor Facebook Pages eindelijk beschikbaar

Facebook is druk in de weer om haar nieuwe Call To Action-knoppen voor Pagina's uit te rollen. Dit weekend kregen een groot aantal Pagina-eigenaars de mogelijkheid om een CTA in te stellen op hun Facebook Pagina. Goed nieuws voor iedereen die Facebook-bezoekers naar hun website wil sturen om iets te kopen, in te schrijven op een nieuwsbrief of je app downloaden. 

Facebook Gebruikers naar Jouw Website Sturen

De nieuwe call to action knop voor Facebook Pagina's helpt op Facebook-bezoekers van jouw pagina naar jouw website te sturen. Een must voor ondernemers! Nu kan je immers instellen dat mensen rechtstreeks vanaf jouw Facebook-pagina een afspraak kunnen boeken of aangespoord worden om zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrief. Indien je nog niet over deze eigenschap beschikt, geen zorgen, Facebook is deze immers nog volop aan het uitrollen. 

Call to Action Knop?

De Bloovi-pagina beschikt sinds het voorbije weekend over de CTA-knop. Hier een overzicht van de mogelijkheden: 

Indien Facebook de CTA-knop heeft geactiveerd voor jouw pagina, kan je deze terugvinden onder de 'Create CTA' knop: 

Als je over de CTA-eigenschap beschikt, maakt Facebook dat meteen duidelijk en moedigt het pagina-eigenaars aan om deze meteen in te stellen. Pagina beheerders kunnen de CTA ten alle tijde aanpassen en kunnen het aantal clicks op de CTA ook op de voet volgen. 

Verschillende Mogelijkheden

Eens je op 'Create' hebt geklikt krijg je tal van opties. Zo kan je desktop bezoekers en mobiele bezoekers elk naar een specifieke URL sturen. Maar er is nog meer mogelijk. Zo kan je een Book Now, Contact Us, Use App, Play Game, Shop Now, Sign Up of Watch Video knop toevoegen aan je Pagina.

Voorlopig voelt de CTA-knop nog beperkt in mogelijkheden, maar het is waarschijnlijk dat Facebook het aantal soorten CTA's verder zal uitbreiden. Zo kunnen non-profit organisaties nu al een speciale Donatie-knop aanvragen via deze link

Indien je nog niet beschikt over de CTA op jouw Facebook Pagina dien je nog even geduld te hebben. Tal van Pagina-beheerders hebben sinds het voorbije weekend nét toegang gekregen tot de knop. Het is dus waarschijnlijk dat er over de komende dagen en weken nog veel meer Pagina's zullen bijkomen!

P.S. Wist je trouwens dat je ook Promoted Posts kan voorzien met een specifieke CTA?