Facebook lanceert Yammer-concurrent: Facebook At Work

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Facebook lanceert Yammer-concurrent: Facebook At Work

Facebook heeft nét bekend gemaakt dat het begonnen is met de uitrol van een nieuw piloot project: Facebook at Work. Het wordt een sociaal netwerk voor bedrijven. Waardoor de bedrijfscommunicatie ook via Facebook verloopt. Hierdoor komt Facebook in het vaarwater van communicatienetwerken voor bedrijven zoals Yammer, Teambox & Convo. 

Facebook At Work? 

Facebook at Work is een afzonderlijke ervaring die medewerkers in staat stelt om met elkaar te communiceren en samen te werken door efficiënt gebruik te maken van Facebook hulpmiddelen - veel van deze tools worden al gebruikt door collega's, zoals Groepen, Berichten en Evenementen. 

Vandaag is Facebook At Work gelanceerd in een pilootproject met enkele partners.Hieronder kan je zien hoe dat er precies uitziet: 

Collega's kunnen contact onderhouden op dezelfde manier zoals ze dat doen met vrienden en familie, namelijk via Facebook: Facebook at Work ziet er hetzelfde uit als Facebook en werkt ook hetzelfde. 

Facebook At Work is beschikbaar in zowel de browser als via een app. De app wordt uitgebracht in de app stores van iOS & Android

Gescheiden van Persoonlijke Facebookprofielen

Facebook benadrukt dat Facebook at Work ontwikkeld is met de noden van een bedrijf in het achterhoofd. "Facebook At Work is veilig, vertrouwelijk en volledig gescheiden van persoonlijke Facebookprofielen," zegt het sociale netwerk in een persbericht. "De informatie die door medewerkers wordt gedeeld is alleen beschikbaar voor mensen binnen het bedrijf."

De komende maanden zal Facebook stelselmatig meer informatie loslaten over het pilootproject. 

bron: Facebook.com