Facebook heeft net de app Slingshot gelanceerd. Het sociale netwerk zet hiermee een tweede aanval in op Snapchat. Slingshot is immers een app waarmee je foto's en video's kan sharen met je Facebook-vrienden.

Sharen naar meerdere mensen tegelijk

Iedereen die de app SnapChat gebruikt weet hoe leuk het is om foto- en videoberichten door te sturen naar elkaar. Slingshot borduurt verder op dit recept. Facebook developers wilden echter nog een stap verder gaan, ze hebben een app ontwikkeld waar je momenten met meerdere mensen tegelijkertijd kan delen. 

Foto's & videos kunnen achteraf verwijderd worden. Hierdoor merkten de ontwikkelaars dat de foto's die ze namen vaak expressiever, minder bewerkt & spontaner zijn. Hieronder kan je zien hoe de app precies werkt:

 

Slingshot

Slingshot gebruiken zou erg makkelijk zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een foto of video te maken, kleur of tekst toe te voegen en de foto te 'slingen' in de richting een groep vrienden. Met Slingshot is het zo dat vrienden een bericht niet kunnen zien als ze zelf ook niet iets terugsturen. Een vriend kan er dus voor kiezen om een foto of video terug te sturen of om het 'shot' te verwijderen.

Slingshot is een tweede app van Facebook Creative Labs. De eerste app was Paper. Slingshot is te momenteel enkel te downloaden in de VS voor iPhone en Android. Mensen met een Amerikaanse account kunnen de app al downloaden via sling.me/download. Voor de rest is het nog even wachten, Slingshot wordt op termijn wereldwijd uitgerold.

*UPDATE*: Facebook heeft de app intussen voor de hele wereld beschikbaar gesteld.