Facebook Messenger krijgt ervan langs in de App Store: slechte reviews stapelen zich op

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Facebook Messenger krijgt ervan langs in de App Store: slechte reviews stapelen zich op

Sinds Facebook besliste om de chat-functie uit de Facebook-app te halen en gebruikers te verplichten om de Messenger-app te downloaden, is de waardering van de app in vrije val. Facebook Messenger heeft een nu een waardering van 1 ster op 5, vroeger lag dat op 4. Een pijnlijke zaak voor Facebook. 

Twee aparte apps

Facebook heeft, in ware Foursquare-stijl, de bestaande Facebook-app in twee gesplitst en iedere mobiele Facebook-gebruiker verplicht om de Facebook Messenger-app te downloaden. De beslissing kan op weinig sympathie rekenen bij de gebruikers. 

Facebook verplicht immers om Facebook Messenger te downloaden als je vanaf je smartphone wil chatten met andere Facebook-gebruikers. 

Een beslissing die ervoor zorgde dat Facebook Messenger de meest gehate app is van het moment wereldwijd. Zo daalde de waardering van de app in een sneltempo, en verschenen enkele gepeperde reviews op de Apple App Store en de Google Play Store.  

Haalde Faceboo inspiratie bij Foursquare?

De populaire check-in applicatie Foursquare deed onlangs iets soortgelijks toen het besliste om een aparte check-in en lokale search engine van elkaar te scheiden in twee aparte apps: Swarm & Foursquare. Een beslissing die ook zeer slecht werd onthaald. 

Nu Foursquare net haar nieuwe app heeft geïntroduceerd lijken de negatieve reacties stillaan te verstommen.


Misschien hoopt Facebook op een soortgelijk scenario voor haar Messenger-app...