Video kijken via Facebook heruitgevonden met Floating Video

Thaella Van Den Rijse
Door Thaella Van Den Rijse Innoveren
Video kijken via Facebook heruitgevonden met Floating Video

Facebook gaat de manier van video bekijken op hun platform aanpassen. Wanneer je op jouw Facebook nieuwsfeed een video afspeelt, dan kan je de video blijven bekijken, terwijl je door jouw nieuwsfeed scrolt. Dit wordt een gigantisch voordeel ten opzichte van YouTube. Momenteel zit die ontwikkeling nog in de testfase, maar Facebook krijgt al een hoop positieve reacties.

Video popt op het scherm en gaat mee doorheen je nieuwsfeed

Wanneer je op jouw Facebook nieuwsfeed op het popup icoontje klikt, springt die als het ware uit de nieuwsfeed. Terwijl je dan door jouw nieuwsfeed scrolt, blijft de video afspelen. Dat was voordien ook al zo, maar alleen kun je nu de video blijven bekijken.

Het leuke aan deze nieuwe feature is de mogelijkheid om de video te verslepen naar ieder hoekje en kantje van jouw scherm. 

Zo zal het er dan uit zien:

De feature kwam er op vraag van verschillende Facebookgebruikers, maar zit momenteel nog in een testfase. Facebook wil eerst zien wat de gevolgen zijn voor deze nieuwe ontwikkeling, maar heeft al heel wat positieve reacties gekregen.

Facebook: een ware concurrent voor YouTube

Facebook staat al langer bekend als een bedrijf dat zich inspireert op zijn rivalen, in dit geval YouTube. Het lijkt erop dat YouTube dringend moet innoveren om nog mee te kunnen.

Facebook heeft ook al bekend gemaakt dat het de video feature nog meer zal uitbouwen en dat het mettertijd zelfs video's toont die aansluiten bij eerdere zoekopdrachten of interesses. Nog meer advertenties verkopen zal in de toekomst dus geen probleem zijn, aangezien gebruikers mettertijd gepersonaliseerde video's te zien krijgen. Adverteerders kunnen op die manier nog doelgerichter gaan adverteren.