Facebook start met mobiele betalingen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Facebook start met mobiele betalingen

Facebook gaat binnenkort starten met mobiele betalingen. Dat blijkt uit screenshots die gelekt zijn op het internet. De betalingsmodule staat zelfs al online, al is ze nog niet voor iedereen zichtbaar. Vanuit Facebook Messenger zal je vanaf binnenkort geld kunnen sturen naar vrienden, net zoals je een foto of een bestand zou doorsturen.

Mobiele betalingen via Facebook Messenger

Facebook heeft stilletjes haar Facebook Messenger app op iOS geüpdatet met een mobiel betalingssysteem. De nieuwe functie is echter nog niet zichtbaar. De functie is immers aan het licht gekomen toen een hacker de huidige Facebook Messenger-app onderzocht.

Hieronder enkele screenshots van de mobiele betalingsdienst: 

Betalen wordt erg makkelijk

Facebook-gebruikers zullen geld kunnen doorsturen naar hun vrienden via de Messenger-app. Net zoals je nu al een foto of bestand kan doorsturen.

De dienst werkt op basis van debit-kaarten (pre-paid kredietkaarten). Het is waarschijnlijk dat er nieuwe betaalmogelijkheden zullen bijkomen. Op het eerste zicht lijkt Facebook geen graantje mee te pikken van elke financiële transactie. Al kan deze functie ook later nog toegevoegd worden.

Dat Facebook in mobiele betalingen stapt is groot nieuws. Zo gaat het immers concurreren PayPal & Apple Pay.