Facebook stampt binnenkort ‘Facebook Town’ uit de grond. Het wordt een indrukwekkend wooncomplex van 394 appartementen voor Facebook-werknemers op wandelafstand van het hoofdkantoor in Californië. Het bouwproject moet af zijn in 2015.

Facebook bouwt zelf

In de stad Menlo Park in Californië is er een groot tekort aan betaalbare woningen. Daarom neemt Facebook het heft in handen en gaat het zelf appartementen bouwen voor haar werknemers. Het project geeft plaats aan 10% van alle Facebook-werknemers in Menlo Park. 

Het wordt het eerste grote appartementenproject in de stad in twintig jaar. Het complex zal maar 4,0 ha (40.500 m²) innemen, waarop in totaal 58.500 m² wordt ontwikkeld. In het zogenaamde 'Facebook Town' zal er plaats worden gemaakt voor een supermarkt, (sport)cafés, fietsenmakers, droogkuis, spa, yogazaal, zwembad en gigantisch dakterras.

Facebook wil ook dat 15 appartementen van het complex aan mensen wordt verhuurd met lage inkomens. Facebook engageert zich 55 jaar voor deze doelgroep. De andere huurders moeten marktconforme prijzen betalen.

De totaalprijs voor het complex zal zo’n 120 miljoen dollar zijn en is ontworpen het Amerikaanse architectenbureau KTGY Architecture and Planning.