Gentse start-up CoScale haalt 2 miljoen EURO op

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieStartups
Gentse start-up CoScale haalt 2 miljoen EURO op

Gimv Arkiv Tech Fund II, Qbic Arkiv Fund en SOFI (PMV) investeren gezamenlijk 2 miljoen euro in CoScale, een Gents IT-bedrijf dat een laagdrempelig SaaS-platform aanbiedt om de performantie van webpagina’s inzichtelijk te maken over alle domeinen heen. Gimv en Qbic investeren elk 750.000 euro, SOFI (PMV) 500.000 euro.

“Bij CoScale dromen we van een wereld waar het laden van een webpagina nooit een bron van ergernis is", zegt CEO Hans Witdouck.

CoScale bestrijdt trage e-commerce laadtijden

Trage websites doen bezoekers wegklikken. Voor een e-commerce site leidt dit tot inkomstenverlies, bij een nieuwssite tot minder advertentie-inkomsten, en in het algemeen is een trage website nefast voor het imago van een merk.

CoScale brengt die trage webpagina’s in kaart, toont de impact op het zakencijfer en geeft aan de hand van geavanceerde algoritmes inzicht in de oorzaak van het probleem. Dit kan zowel op applicatie-, netwerk- als infrastructuurniveau zijn.De software wordt gebruikt door ondernemingen en web agencies die streven naar optimale webbeleving en daaraan gekoppelde bedrijfsresultaten.

“Webapplicaties en e-commerce shops verschillen in wezen niet zoveel van fysieke winkels: als de infrastructuur niet goed zit, als de deuren niet open gaan of als er ellenlange wachtrijen zijn, lopen de mensen ook weg en is het bedrijfsresultaat navenant”, zegt ceo Hans Witdouck.

"Hedendaagse webapplicaties draaien op een danig snel veranderende infrastructuur dat het noodzakelijk is om alle mogelijke elementen die de snelheid van een site beïnvloeden voortdurend in de gaten te houden. Die taak neemt het CoScale-platform op zich."

Verdere expansie van CoScale

Met deze investering bevestigen Gimv, Qbic en SOFI (PMV) het vertrouwen in het bedrijf, de technologie en het management. De extra werkingsmiddelen zullen gebruikt worden om de markt verder te ontwikkelen in binnen- en buitenland, en om het product verder uit te bouwen.

www.coscale.com